Καθώς ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του θα φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και βροχές είναι ώρα να προετοιμάσετε το δέρμα σας έτσι ώστε να αποφύγετε προβλήματα όπως έντονη ξηρότητα και αφυδάτωση.

Για ορισμένους ανθρώπους ο χειμώνας δε σημαίνει μόνο ροζ μάγουλα αλλά και ξηροδερμία σε πρόσωπο και σώμα με τα προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις να γίνονται πιο έντονα, όπως τραχιά επιδερμίδα με ασυνέχειες – μικρές πληγές που προκαλούν δυσφορία. Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά το δέρμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη σε ενυδάτωση το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι! Για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία και να έχετε ένα δέρμα υγιές και λαμπερό ακόμα και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, θα πρέπει να έχετε μια ρουτίνα περιποίησης. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

 

·         Ενυδατωθείτε

Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη ενυδάτωσης τόσο από μέσα, μέσω της κατανάλωσης νερού, όσο και εξωτερικά με τη βοήθεια ενυδατικών κρεμών, ορών κλπ. Η ενυδάτωση αποτελεί τροφή του δέρματος και το κάνει να δείχνει σφριγηλό και ανανεωμένο. Ο ψυχρός και ξηρός αέρας του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη συχνή και απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας κατά την είσοδο και έξοδό σας από θερμαινόμενους χώρους μπλοκάρουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της φυσικής υγρασίας της. Καταναλώστε άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά, αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά και χρησιμοποιείστε ενυδατικές κρέμες. Προτείνουμε την Anti-Aging Firming Cream 24ώρου της σειράς BARE Essentials by Rebecca Cosmetics

·         Κάνετε απολέπιση

Μπορεί να είστε από τις γυναίκες που δεν ακολουθούν αυστηρό και συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης για το δέρμα τους, οφείλετε, όμως να κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Με κυκλικές και απαλές κινήσεις σε πρόσωπο και σώμα, βοηθάτε το δέρμα σας να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονηθεί δείχνοντας λείο και υγιές. Για την απολέπιση της επιδερμίδας σας προτείνουμε το θαυματουργό πίλινγκ Apricot Facial Scrub της σειράς BARE Essentials by Rebecca Cosmetics.

Αποφύγετε τα καυτά ντους. Σίγουρα ένα καυτό μπάνιο είναι αυτό που χρειάζεστε μετά από μια γεμάτη, κοπιαστική και κρύα ημέρα αλλά η υψηλή θερμοκρασία του ντους μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την αφυδάτωσή της. Προτιμήστε το χλιαρό νερό και παραμείνετε ενυδατωμένη και καθαρή.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Το δέρμα μας δεν εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο το χρόνο. Έτσι, η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται και πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας φροντίδας προκειμένου να αποφευχθεί η φώτο γήρανση. Για την αντιλαϊκή σας προστασία προτείνουμε το Royal Orchid DNA Cellular Day Cream της σειράς BARE Essentials by Rebecca Cosmetics.

·         Προστατέψτε το πρόσωπο, τα χείλη και τα χέρια σας

Αυτά που είναι περισσότερο ευαίσθητα και ευάλωτα στο κρύο είναι το πρόσωπο, τα χείλη και τα χέρια. Το δέρμα στα σημεία αυτά είναι πιο λεπτό και εύκολα δημιουργεί «σκασίματα». Επομένως, προστατέψτε το πρόσωπο με μια ενυδατική και θρεπτική κρέμα νυκτός καθώς επίσης χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο Lip Βalm και μια ενυδατική κρέμα χεριών για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Για προστασία προτείνουμε το θαυματουργό έλαιο Βερίκοκου Apricot Butter Nourishing Night Cream της σειράς BARE Essentials by Rebecca Cosmetics

 

Older Post Newer Post