Λαμπερό δέρμα και πρόσωπο με φυσικά καλλυντικά από αιθέρια έλαια!

 

H σειρά ΒΑRΕ Essentials της Rebecca Cosmetics είναι εμπλουτισμένη με τα ποιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά και αιθέρια ελαία για μια υγιη, νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

Αξιοποιήστε τα πολύτιμα έλαια, για να περιποιηθείτε το σώμα σας και να λάμπετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, αλλά και όλη τη χρονιά. Σας μαθαίνουμε τα πιο γνωστά και θρεπτικά λάδια:

Αμυγδαλέλαιο: Ένα από τα πιο γνωστά λάδια βάσης. Είναι άοσμο, αρκετά απαλό, απορροφάται εύκολα και καταπραΰνει το δέρμα. Περιέχει τις βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε. Συνίσταται για τους περισσότερους τύπους δέρματος, αλλά και για τη βρεφική επιδερμίδα.

 

Λάδι άρνικας: Παρασκευάζεται από το βότανο Arnica Montana, που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι ιδανικό για θεραπεία σε μελανιές, ερεθισμούς, τραυματισμούς και τραβήγματα μυών, όχι όμως σε πληγές!

 

Λάδι αβοκάντο: Παχύρευστο πράσινο λάδι, που γίνεται ανοιχτό κίτρινο όταν ζεσταθεί. Όταν παράγεται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες Α, Β, D και λεκιθίνη). Πρέπει να χρησιμοποιείται σαν μέρος μείγματος βάσης για μασάζ (π.χ. 10-25% σε μια ελαφριά βάση, όπως το αμυγδαλέλαιο).

 

Λάδι καλέντουλας: Με εξαιρετικές θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι κατάλληλο για τραυματισμένο δέρμα και ειδικά για πληγές, εκζέματα, σκασμένο δέρμα. Βοηθά επίσης στην πρόληψη των ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και σε ερεθισμένες θηλές κατά τη γαλουχία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε μείγμα με άλλα λάδια βάσης.

 

Λάδι νυχτολούλουδου: Πλούσιο σε λινελαϊκά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί ιδανικό λάδι για τη θεραπεία του ξηρού και ώριμου δέρματος, αλλά είναι αρκετά ακριβό.

 

Σταφυλοκουκουτσέλαιο: Απαλό και άοσμο λάδι, εξαιρετικά κατάλληλο για μασάζ σε λιπαρό δέρμα. Περιέχει λινελαϊκό οξύ και μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε. Μπορεί να αναμειχθεί ή να χρησιμοποιηθεί 100% σαν λάδι βάσης.

 

Λάδι jojoba: Στην πραγματικότητα πρόκειται για υγρό κερί, σταθερό και ιδιαίτερα ακριβό. Έχει εξισορροπητικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της ακμής και του λιπαρού δέρματος, αλλά και του ξηρού και αφυδατωμένου. Επιπλέον, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην ψωρίαση και το έκζεμα.

 

Λάδι αγριοτριανταφυλλιάς: Λάδι ψυχρής έκθλιψης με υψηλή περιεκτικότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη ουλών μετά από επεμβάσεις και, χάρη στις αναζωογονητικές του ιδιότητες, προλαμβάνει τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης, ιδίως όταν προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο.

 

Βαλσαμόλαδο: Παρασκευασμένο από Υπέρικο, διαθέτει αντισηπτικές, θεραπευτικές και αλγολυτικές ιδιότητες. Καταπραΰνει τους πόνους των νεύρων και είναι ιδανικό για πόνους της πλάτης, νευραλγίες, έρπεις, τραυματισμένο δέρμα, εγκαύματα, πληγές και έλκη. Για να είναι καλής ποιότητας πρέπει να παρασκευαστεί από ελαιόλαδο και να έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.

 

Έλαιο καρύδας: Η καρύδα είναι ένα ευεργετικό super food και χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να παρέχει βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση στο δέρμα.

Περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και μεγάλες ποσότητες υγιεινών ελαίων, που αυξάνουν την ανοσοποιητική λειτουργία.

 

Older Post Newer Post