Σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να αφεθείς στα χέρια του ειδικού και να αναλάβει αυτός να κερδίσει το στοίχημα με τον καθρέφτη. Μπορεί όμως να το πάρεις ως καθαρά προσωπική απόφαση και να το διασκεδάσεις κιόλας.

Βήμα 1: Καθαρισμός

Στην αγορά θα βρεις πολλούς διαφορετικούς τύπους καθαριστικών ( αφρόςgelγαλάκτωμα κ.τ.λ.). Η επιλογή του καθαριστικού σου πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου και με την προϋπόθεση ότι αφαιρεί ρύπους, μικρόβια και την περίσσεια λιπαρότητα. Δεν πρέπει να αφαιρεί μαζί και τα υγιή λιπίδια ή τους φυσικούς υγραντικούς παράγοντες της επιδερμίδας, γιατί τότε θα αφήσει το δέρμα ξηρό. 

 Πρώτα από όλα πλένεις τα χέρια σου, ώστε να μην μεταφέρεις επιπλέον ρύπους και μικρόβια. Θα πρέπει να θυμάσαι και να έχεις σαν κανόνα όταν ασχολείσαι με την επιδερμίδα του προσώπου σου, είναι ότι όλα γίνονται με μικρές, αργές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων. 

Πρώτα ξεκινάμε από την περιοχή των ματιών. Αν το καθαριστικό προσώπου που έχεις επιλέξει αναγράφει στη συσκευασία του ότι είναι κατάλληλο και για την περιοχή των ματιών, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις Σε διαφορετική περίπτωση καλό είναι να προτιμήσεις κάποιο ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό των ματιών. 

Η χρήση οποιουδήποτε άλλου καθαριστικού που περιέχει σαπούνι, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ή ακόμα να προκαλέσει ξηρότητα κάτι το οποίο δεν το θέλεις καθώς… “ξηρότητα σημαίνει ρυτίδες”. Για την περιοχή των ματιών, λοιπόν, απλώνεις το προϊόν σε δίσκους ντεμακιγιάζ και με απαλές μικρές κινήσεις χωρίς να τα τρίβεις αφαιρείς κάθε ίχνος ρύπου.

Καθώς προχωράς προς  στο υπόλοιπο πρόσωπο, απλώνεις το καθαριστικό που έχεις επιλέξει ξεκινώντας από την περιοχή του ντεκολτέ προς το λαιμό. Να θυμάσαι πως πρέπει να απολαμβάνεις τη διαδικασία, οπότε οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αργές και χαλαρωτικές. Καθώς περνάς στο πηγούνι, οι κινήσεις γίνονται με τροχιά προς τα έξω, προς τα αυτιά, έως ότου φτάσεις πίσω από τους λοβούς. Συνέχισε στην περιοχή των ζυγωματικών μέχρι μπροστά από τα αυτιά. Με τους δείκτες των χεριών και με αργές κυκλικές κινήσεις συνεχίζεις στα πλαϊνά της μύτης και κάτω από τα ρουθούνια. Τέλος, στο μέτωπο με φορά προς τους κροτάφους για το τελικό βήμα.

Ξεπλένεις πάντα με χλιαρό ή κρύο νερό -όχι καυτό-, καθώς έτσι μπορεί να αφαιρεθούν τα υγιή λιπίδια της επιδερμίδας. Στεγνώνεις ταμπονάροντας -και όχι τρίβοντας- με μια καθαρή πετσέτα και είσαι έτοιμη!. 

Βήμα 2: Στον ατμό

Το ατμόλουτρο απομακρύνει τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενυδατώνει σε βάθος και προσφέρει βαθύ καθαρισμό. Όμως μην το παρακάνεις, μια φορά το μήνα είναι αρκετή. Μεγαλύτερη συχνότητα μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση. 

Ατμόλουτρο μπορείς να κάνεις, είτε χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή σάουνας προσώπου, είτε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή, μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με βραστό νερό προσθέτεις (ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας): 

  • Για ξηρές επιδερμίδες: Χαμομήλι, άνθη πορτοκαλιάς ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • Για λιπαρές επιδερμίδες: Αχιλλέα, λεβάντα, μέντα ή εσάνς τριαντάφυλλου
  • Για όλους τους τύπους δέρματος: Θυμάρι, χαμομήλι ή λεβάντα

Όταν, λοιπόν, ετοιμάσεις το ατμόλουτρο, στέκεσαι πάνω από το σκεύος και με τη βοήθεια μια πετσέτας που βάζεις στο κεφάλι σου προσπαθείς να εγκλωβίσεις τον ατμό. Μείνε σε μια απόσταση από το σκεύος -περίπου 30-40 εκατοστά-, ώστε να μην σε «πνίγουν» οι ατμοί και κράτα τα μάτια κλειστά για 5 έως 8 λεπτά. Η διάρκεια αυτή είναι αρκετή για να διασταλούν οι πόροι και να μαλακώσουν τα μαύρα στίγματα.

Χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντιλο ή καλύτερα δίσκους ντεμακιγιάζ, ώστε να αφαιρέσεις την υγρασία από το πρόσωπο σου. 

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να χρησιμοποιήσεις τις ταινίες καθαρισμού για τα μαύρα στίγματα. Κράτα όμως τα χέρια σου μακριά και μην αρχίσεις να ζουλάς στίγματα και σπυράκια τώρα που είναι ανοιχτοί οι πόροι, αλλά καλύτερα να αφήσεις αυτό το κομμάτι στα χέρια των "ειδικών". 

Βήμα 3: Απολέπιση

Ήρθε η στιγμή να απαλλαγείς από τα περιττά νεκρά κύτταρα και να αναδείξεις την απαλή, λεία και λαμπερή πλευρά του δέρματος σου. Η απολέπιση, εκτός των άλλων, συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη λείανση των λεπτών γραμμών. Οι κινήσεις και εδώ πρέπει να είναι απαλές και αργές. Θυμήσου πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις scrub προσώπου και όχι σώματος. Οι διαφορετικές επιδερμίδες έχουν και διαφορετικές ανάγκες. Ξέβγαλε καλά με χλιαρό ή κρύο νερό και ταμπονάρισε με καθαρή πετσέτα. 

Βήμα 4: Μάσκα

Σταδιακά προχωράμε στο κομμάτι της ενυδάτωσης. Οι μάσκες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην ενυδάτωση της επιδερμίδας τροφοδοτώντας την με απαραίτητα και ωφέλιμα γι’ αυτήν συστατικά. Έχοντας βρει την κατάλληλη για εσένα και το δέρμα σου, απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο, κατά προτίμηση με τα χέρια, ώστε να έρθει πιο γρήγορα στην ίδια θερμοκρασία με την επιδερμίδα σου. Αποφεύγεις τα χείλη και την περιοχή των ματιών και φυσικά δε ξεχνάς να καλύψεις και το λαιμό. 

Την αφήνεις να δράσει για 10 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία, αποφεύγοντας τις συσπάσεις στο πρόσωπο. Την αφαιρείς αρχικά με ένα βρεγμένο βαμβάκι, ώστε να μαζέψεις τη μεγαλύτερη ποσότητα από όλη την περιοχή και στη συνέχεια την ξεπλένεις με πολύ νερό.

Βήμα 5: Ενυδάτωση

Για να έχεις ένα δέρμα λαμπερό και υγιές θα πρέπει να το ενυδατώνεις καθημερινά. Ανάλογα λοιπόν με την ηλικία, τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας, διάλεξε τον κατάλληλο τύπο ενυδάτωσης ή και συνδυασμό αυτών. Στην αγορά υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάμεσα σε SerumΚρέμες, Λοσιόν για να επιλέξεις αυτήν που προτιμάς.

 

Η διαδικασία έχει ως εξής: βάζεις μια μικρή ποσότητα προϊόντος στην περιοχή του λαιμού, των ζυγωματικών και το μέτωπο και απλώνεις με ανοδικές κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια. Έτσι ακριβώς όπως έκανες και στον καθαρισμό, αποφεύγοντας, όπως έχουμε πει, την περιοχή των ματιών. Για την περιοχή γύρω από τα μάτια θα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστό προϊόν κατάλληλο γι’ αυτό το σημείο.

Η ομορφιά έχει τα μυστικά της. Αν τα μάθεις και τα εφαρμόζεις θα είσαι πάντα ανανεωμένη και φρέσκια. Λαμπερό πρόσωπο σημαίνει πρωτίστως καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο που ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά!

 

Older Post